Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Avsnittsguide: Säsong 1
Här hittar du all information om avsnitten i säsong 1 av Veronica Mars. Använd menyn till höger för att byta säsong och under det listas de olika avsnitten.
Avsnittslista
101 - Pilot
101 - Pilot
Välkommen till Neptune i södra Kalifornien. Här bor Veronica Mars; på dagarna student, på fritiden privatdetektiv. För ett år sedan hade hon ett till synes perfekt liv, men efter att bästa vännen Lilly mördades förändrades allt.

102 - Credit Where Credit's Due
102 - Credit Where Credit's Due
Weevils mormor anklagas för bedrägeri och får sparken från sitt jobb hos familjen Echolls. Veronica tycker inte allt står rätt till med fallet och beslutar sig för att hjälpa till.

103 - Meet John Smith
103 - Meet John Smith
I skolan blir Veronica tillfrågad av en annan elev att försöka hitta hans försvunna pappa, men ledtrådarna är få och väldigt diffusa. Dessutom försöker Troy fånga Veronicas intresse, men är hon egentligen helt över Duncan?

104 - The Wrath of Con
104 - The Wrath of Con
Wallaces vän Georgia har blivit lurad på en stor summa pengar och Veronica försöker hjälpa henne att få tillbaka dem. Keith insisterar på att få lära känna Troy lite bättre, nu när han är Veronicas pojkvän.

105 - You Think You Know Somebody
105 - You Think You Know Somebody
Troy och några vänner har varit på utflykt till Mexiko men på vägen hem deras bil stulen och Veronica måste försöka hjälpa till att få den tillbaka innan det är för sent. Dessutom har Keith börjat dejta igen, något som inte är helt lätt för Veronica.

106 - Return of the Kane
106 - Return of the Kane
Det är dags att välja ny ordförande för elevrådet på Neptune High. Eleverna är delade i två läger, 09:or mot de ej rika, och Logan vill att Duncan ska ställa upp i valet för att representera 09:orna. På motståndarsidan finns den populära kandidaten Wanda.

107 - The Girl Next Door
107 - The Girl Next Door
När en granne till Veronica plötsligt försvinner blir Veronica orolig, speciellt som tjejen är gravid och dessutom ofta brukar bråka med sin pojkvän. Veronica börjar därför undersöka försvinnandet. I skolan får Logan och Weevil kvarsittning.

108 - Like a Virgin
108 - Like a Virgin
Ett purity test cirkulerar på Neptune High och snart finns allas resultat ute på nätet. Ett mindre kaos uppstår på skolan, hejarklackstjejen Meg behöver hjälp och Veronica försöker ta reda på vem som är skyldig. Samtidigt har Wallaces familj problem med en inneboende.

109 - Drinking the Kool-Aid
109 - Drinking the Kool-Aid
Efter att Abel Koontz påstått att Keith inte är Veronicas riktiga pappa vill hon ta reda på sanningen. Samtidigt anlitar föräldrarna till en elev på Neptune High Mars Investigations för att rädda deras son från en sekt. Mot Keiths vilja nästlar sig Veronica in i sekten för att försöka hjälpa sin klasskamrat.

110 - An Echolls Family Christmas
110 - An Echolls Family Christmas
En pokerkväll hemma hos Logan slutar med att Weevil vunnit alla pengarna, men när han ska få sin vinst är pengarna försvunna och Veronica fösöker hjälpa till. Samtidigt jobbar Keith med ett fall åt familjen Echolls, Logans mamma tror hennes make är utsatt för fara av en stalker.

111 - Silence of the Lamb
111 - Silence of the Lamb
En seriemördare väljer ut unga tjejer som offer och sätter skräck i Neptune. Keith kopplas in för att hjälpa sheriff Lamb med fallet. Veronica blir tillfrågad av Mac att leta reda på information om hennes föräldrar, samtidigt fortsätter Veronica leta ledtrådar om mordet på Lilly.

112 - Clash of the Tritons
112 - Clash of the Tritons
Veronica blir falskt anklagad för att ha tillverkat och sålt falska legitimationer till elever och blir avstängd från skolan. Samtidigt som Veronica försöker rentvå sitt namn fortsätter hon att leta ledtrådar om vem som egentligen mördade Lilly.

113 - Lord of the Bling
113 - Lord of the Bling
En rik och ökänd musikproducent anställer Mars Investigations för att hitta hans försvunna dotter Yolanda. Veronica är väldigt intresserad av att lösa fallet då Yolanda är en gammal vän till henne. Logan har svårt att hantera situationen med sin mamma.

114 - Mars vs. Mars
114 - Mars vs. Mars
Veronicas favoritlärare Mr Rooks anklagas för sexuella trakasserier, hon är övertygad om att han är oskyldig och försöker göra allt för att bevisa att anklagelsen är falsk. Samtidigt vägrar Logan acceptera att hans mamma verkligen är död och ber Veronica om hjälp med att hitta henne.

115 - Ruskie Business
115 - Ruskie Business
Alla hjärtans dag närmar sig och Veronica försöker lösa två fall: En försvunnen fästman och Megs förfrågan om att hitta hennes hemliga beundrare. Samtidigt fortsätter Veronica och Logan letandet efter hans försvunna mamma, bevisar kreditkorten att hon fortfarande lever?

116 - Betty and Veronica
116 - Betty and Veronica
Till Veronicas stora förvåning blir hon tillfrågad av vice rektor Clemmons att spåra skolans försvunna maskot. Veronica får också äntligen prata med sin mamma och samtidigt jobbar hon vidare på vad alla nya och gamla ledtrådar om Lillys mord betyder.

117 - Kanes and Abel's
117 - Kanes and Abel's
Allt fler ledtrådar faller på plats om Lillys mord och Veronica spårar upp Abel Koontz dotter för att försöka få tag på bevis mot familjen Kane. Clarence Wiedman är dock hack i häl. I skolan utsätts en elev för sabotage och Veronica försöker hjälpa henne.

118 - Weapons of Class Destruction
118 - Weapons of Class Destruction
Neptune High har utsatts för ett antal bombhot den senaste tiden, administrationen försöker mörka det hela och Veronica börjar undersöka vem som ligger bakom. Dessutom upptäcker Veronica och Wallace att de har något oväntat gemensamt, något de båda ogillar.

119 - Hot Dogs
119 - Hot Dogs
Mandy har blivit bestulen på sin hund och ber Veronica om hjälp. Duncan är fortfarande försvunnen och Veronica och Logan vet inte var de står med varandra. Samtidigt blir Weevil arresterad för att ha brutit sig in i familjen Kanes hus.

120 - M.A.D.
120 - M.A.D.
Veronica försöker hjälpa en elev på skolan, Carmen, att bli kvitt en jobbig pojkvän. Samtidig tar Mars Investigations an sig fallet att leta efter den försvunne Duncan. Logan och Veronica fortsätter hålla sitt förhållande hemligt.

121 - A Trip to the Dentist
121 - A Trip to the Dentist
Efter att nya ledtrådar kommit fram om natten då Veronica drogades och våldtogs är hon fast besluten om att ta reda på vad som verkligen hände. Hade Logan något med det att göra? Veronica börjar leta svar bland 09:or som var på festen.

122 - Leave It to Beaver
122 - Leave It to Beaver
Keith lämnar över nya bevis om Lillys mord till media och fallet öppnas på nytt av polisen. Tidigare alibin håller inte längre och Veronica tvingas göra ett svårt val. Jake berättar för Duncan vad som egentligen hände när Lilly hittades mördad vid poolen...
 
Avsnittsguide
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
» Mysterier
Säsong 1
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan