Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Extra: Veronica Mars på DVD
Här hittar du information om Veronica Mars på DVD (region 1). Det finns även en liten guide till olika affärer där du kan köpa DVD-boxarna, du hittar den längst ner på sidan.
Säsong 1 på DVD
I juni 2005 annonserades säsong 1 (R1) för Veronica Mars och dvd-boxen släpptes den 11 oktober i USA och Kanada samma år. Boxen innehåller alla 22 avsnitt från första säsongen plus extramaterial i form av ovisade scener. Det finns även engelsk textning till avsnitten.

Det finns numera även en svensk utgåva av säsong 1 släppt, men den här utgåvan är multiregion och går utmärkt att titta på i vanliga region 2-spelare i Sverige. Mer info finns längre ned på sidan där det även tipsas om affärer att köpa boxen från.
Innehåll
DVD-boxen innehåller alla 22 avsnitten från säsong 1, inklusive den förlänga versionen av pilot-avsnittet som har en annan första scen än den version som visades på tv. Som extramaterial finns det ca 20 minuter av ovisade scener.

I brist på extramaterial har skaparen Rob Thomas gjort ett eget kommentarsspår till det förlängda pilot-avsnittet på DVD:n som du kan ladda ned i mp3-format (klicka och spara som). Observera att det förekommer spoilers för resten av säsongen, du bör ha sett hela säsong 1 innan du lyssnar på kommentarsspåret.
Detaljerad information
Bild: Widescreen 1.78:1 (anamorfisk)
Format: Region 1 (NTSC)
Textning: Engelska, spanska, franska
Ljud: Engelsk Dolby Digital 2.0 Surround
Speltid: 935 minuter
Antal skivor: 6 discar
Omslagsspråk: Engelska
Typ av box: Digipak
DVD-släpp: 2005-10-11
Distributör: Warner Home Video
Bilder på boxen och skivorna
Bilder på hur boxen ser ut, både på utsidan och insidan, och dvd-skivorna. Klicka på de mindre bilderna för att se en större version.

Tillhörande booklet
Till DVD-boxen följer det med en booklet, ett litet häfte med kort info om serien och avsnitten. Detta är inscannade bilder av de olika uppslagen, klicka på en bild för att se en större version. Observera att det står beskrivningar och finns bilder från avsnitten under hela första säsongen, har du inte sett alla avsnitt ännu kan det därför finnas spoilers.

Booklet: Fram- och baksida Booklet: The Cast Booklet: Disc 1 (avsnitt 1-4) Booklet: Disc 2 (avsnitt 5-8) Booklet: Disc 3 (avsnittt 9-12) Booklet: Disc 4 (avnitt 13-16) Booklet: Disc 5 (avsnitt 17-20) Booklet: Disc 6 (avsnitt 21-22 och extramterial)
Screencaps på menyerna
I galleriet finns menycaps för alla discar: säsong 1 DVD-caps

Går boxen att titta på i Sverige? 
Den här utgåvan är avsedd för region 1, den Nordamerikanska marknaden, och vanligtvis skulle du då behöva ha en regionsfri dvd-spelare för att kunna titta på skivorna, men den är inte enbart kodad för region 1. Det ska gå alldeles utmärkt att spela upp skivorna i en vanlig svensk region 2-spelare, men din tv måste klara av NTSC-formatet. Nordamerika och Europa har inte samma sorts tv-system, här har vi PAL, i Nordamerika använder de NTSC. Klarar din tv inte av NTSC blir bilden svartvit. Hur vet du om din tv klarar av att visa NTSC? Läs mer i forumet.
Affärer
Axelmusic: 298 kr plus frakt
CDWOW: 429 kr inklusive frakt
 
Extra
Nästa avsnitt SVT
SVT har visat klart alla 3 säsonger av Veronica Mars. Det finns inga fler avsnitt av serien och det kommer inte spelas in några nya. Serien är nedlagd i USA.
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan