Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Extra: Veronica Mars på DVD med svensk text
Här hittar du information om Veronica Mars på DVD med svensk text. Det finns även en liten guide till olika affärer där du kan köpa boxen, du hittar den längst ner på sidan.
Svensk utgåva av säsong 1 på DVD
Den 7 maj 2008 släpptes säsong 1 av Veronica Mars på DVD i Sverige. Anledningen till dröjsmålet med det svenska släppet var problem med rättigheter till musiken. Beskrivningen av serien på baksidan av boxen:

Lite Buffy. En nypa Bogart. Några stänk Kitty. "Veronica Mars" hämtar det bästa och det mest begåvade ur den amerikanska deckarkulturen, lägger till en alldeles egen, unik ingrediens - reflekterande, laddad, svart humoristisk eller bara svart - och skapar så en av det nya århundradets hetaste och häftigaste serier.

Veronica (Kristen Bell) är inte populär i den trendiga kuststaden i södra Kalifornien. Hon tillhörde innegänget på Neptune High School, men nu står hon utanför, eftersom hennes bästa vän har blivit mördad och hennes far, stadens sheriff, anklagar fel man för mordet: den döda flickans far, miljardären Jake Kane. Pappan förlorar jobbet, Veronica förlorar sin popularitet och de får kämpa hårt för att bygga upp en privatdetektivbyrå och skapa ett nytt liv. E-postbedrägerier, religiösa sekter, bilstölder - Veronica tar sig an alla möjliga och omöjliga uppdrag. Men hon är besatt av mordet på sin vän. Och hon är beredd att utsätta sig för vilka risker som helst för att hitta mördaren.
Innehåll
DVD-boxen innehåller alla 22 avsnitten från säsong 1, inklusive den förlänga versionen av pilot-avsnittet som har en annan första scen än den version som visades på tv. Som extramaterial finns det över 20 minuter av ovisade scener.

I brist på extramaterial har skaparen Rob Thomas gjort ett eget kommentarsspår till det förlängda pilot-avsnittet på DVD:n som du kan ladda ned i mp3-format (klicka och spara som). Observera att det förekommer spoilers för resten av säsongen, du bör ha sett hela säsong 1 innan du lyssnar på kommentarsspåret.
Detaljerad information
Bild: Widescreen 1.78:1 (anamorfisk)
Format: Region 2 (PAL)
Textning: Svenska, engelska (danska, finska, norska, franska, holländska, italienska, portugisiska, spanska, tyska och ungerska)
Ljud: Engelsk Dolby Digital Surround (franska, italienska, spanska, tyska)
Speltid: 883 minuter
Antal skivor: 6 discar
Omslagsspråk: Svenska
Typ av box: slimcases med slipcase (smala fodral plus papphölje)
DVD-släpp: 2008-05-07
Distributör: Warner Home Video
Bilder på boxen
Bilder på hur boxen ser ut, klicka på de mindre bilderna för att se en större version. Fler bilder på boxen och skivorna finns inte för tillfället.

Tillhörande booklet
Till DVD-boxen som släpptes för region 1 följde det med en booklet, ett litet häfte med kort info om serien och avsnitten, men det finns inte med för den svenska boxen. Vill du se bilder på bookleten titta på sidan för säsong 1 R1.
Screencaps på menyerna
Det finns tyvärr inga screencaps på menyerna från den svenska boxen ännu. I galleriet finns menycaps för alla discar för R1-boxen (vet inte om det är samma menyer i den svenska boxen).
Affärer
CDON: 499 kr plus frakt
Discshop: 495 kr plus frakt
Dvd.se: 479 kr plus frakt
Ginza: 499 kr plus frakt
Megastore: 559 kr plus frakt
 
Extra
Nästa avsnitt SVT
SVT har visat klart alla 3 säsonger av Veronica Mars. Det finns inga fler avsnitt av serien och det kommer inte spelas in några nya. Serien är nedlagd i USA.
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan