Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Extra: Veronica Mars på DVD
Här hittar du information om Veronica Mars på DVD (region 1). Det finns även en liten guide till olika affärer där du kan köpa DVD-boxarna, du hittar den längst ner på sidan.
Säsong 2 på DVD
Säsong 2 kommer släppas på DVD (region 1) den 22 augusti. Boxen innehåller 6 discar med alla de 22 avsnitten från den andra säsongen. Bildformatet är widescreen och extramaterialet kommer bestå av två featurettes, en bakom scenerna-featurette (A Day on the Set of Veronica Mars) och "Veronica Mars: Not Your Average Teen Detective", en gag reel (bloopers) och bortklippta scener. Det kommer också finnas textning på spanska och franska till avsnitten, men ingen engelsk textning.

Den här utgåvan är, precis som s1-boxen, multiregion. Det innebär att du ska kunna spela den på din vanliga region 2-spelare. Mer info finns längre ned på sidan, där hittar du också tips på bra affärer.
Svensk utgåva?
Det finns ingen info om när säsong 2 kommer släppas på dvd med svensk text.
Detaljerad information
Bild: Widescreen 1.78:1 (anamorfisk)
Format: Region 1 (NTSC)
Textning: Spanska, franska
Ljud: Engelsk Dolby Digital 2.0 Surround
Speltid: 929 minuter (mer än 15 timmar)
Antal skivor: 6 discar
Omslagsspråk: Engelska
Typ av box: Digipak
DVD-släpp: 2006-08-22
Distributör: Warner Home Video
Bilder på boxen och skivorna 
Bilder på hur boxen ser ut, både på utsidan och insidan, och dvd-skivorna. Klicka på de mindre bilderna för att se en större version.

Innehåll 
Boxen innehåller 6 discar med alla de 22 avsnitten från den andra säsongen. På varje disc finns det extramaterial, på de fem första finns det bortklippta scener från avsnitten och på den sista discen finns det övriga extramaterialet.
Extramaterial
Två featurettes, en bakom scenerna-featurette (A Day on the Set of Veronica Mars med Kristen Bell, ca 8 minuter) och "Veronica Mars: Not Your Average Teen Detective" (5 minuter), 28 minuter borttagna scener och en gag reel/bloopers (lite mer än 8 minuter). Dessutom finns det en promotrailer för säsong 3 och det följer med en booklet.

Bortklippta scener är från följande avsnitt: Normal Is the Watchword, Driver Ed, Green-Eyed Monster, Blast from the Past, Rat Saw God, Nobody Puts Baby in a Corner, Ahoy, Mateys!, My Mother the Fiend, Ain't No Magic Mountain High Enough, Versatile Toppings, The Quick and the Wed, I am God och Look Who's Stalking.

Titta på en bortklippt scen från extramterialet: 207 - Bathroom Meeting
Tillhörande booklet 
Till DVD-boxen följer det med en booklet, ett litet häfte med kort info om serien och avsnitten. Detta är bilder av de olika uppslagen, klicka på en bild för att se en större version. Observera att det står beskrivningar och finns bilder från avsnitten under hela andra säsongen, har du inte sett alla avsnitt ännu kan det därför finnas spoilers.

Booklet: Fram- och baksida Booklet: Start Booklet: Disc 1 (avsnitt 1-4) Booklet: Disc 2 (avsnitt 5-8) Booklet: Disc 3 (avsnittt 9-12) Booklet: Disc 4 (avnitt 13-16) Booklet: Disc 5 (avsnitt 17-20) Booklet: Disc 6 (avsnitt 21-22 och extramterial)
Screencaps på menyerna
I galleriet finns menycaps för alla discar: säsong 2 DVD-caps

Går boxen att titta på i Sverige? 
Den här utgåvan är avsedd för region 1, den Nordamerikanska marknaden, och vanligtvis skulle du då behöva ha en regionsfri dvd-spelare för att kunna titta på skivorna, men den är inte enbart kodad för region 1. Det ska gå alldeles utmärkt att spela upp skivorna i en vanlig svensk region 2-spelare, men din tv måste klara av NTSC-formatet. Nordamerika och Europa har inte samma sorts tv-system, här har vi PAL, i Nordamerika använder de NTSC. Klarar din tv inte av NTSC blir bilden svartvit. Hur vet du om din tv klarar av att visa NTSC? Läs mer i forumet.
Affärer 
Axelmusic: 298 kr plus frakt
CDWOW: 436 kr inklusive frakt
Discshop: 479 kr plus frakt
 
Extra
Nästa avsnitt SVT
SVT har visat klart alla 3 säsonger av Veronica Mars. Det finns inga fler avsnitt av serien och det kommer inte spelas in några nya. Serien är nedlagd i USA.
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan