Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Mördade verkligen Aaron Lilly?
Status: Uppklarat mysterium

"I made an unforgivable mistake, but I am not a murderer."

Fallet verkade löst, Aaron Echolls hade en affär med Lilly och när hon hotade att avslöja den mördade han henne. Eller? Aaron hävdar att han är oskyldig, inte till affären, men han mördade inte Lilly. Enligt Aaron är Duncan mördaren.

Vad finns det egentligen för bevis mot Aaron? Inte speciellt mycket. Det var Veronicas slutsats att Aaron mördade Lilly och när familjen Kane försökte dölja upp mordet förstörde de samtidigt de riktiga bevisen. Aaron förnekar inte affären med Lilly, heller inte att han kom till Kane-huset dagen hon mördades för att få tillbaka banden. Han och Lilly bråkade, men Aaron säger att han lämnade huset när en arg Duncan dök upp och fick ett utbrott.

Aaron var villig att mörda både Keith och Veronica för att få igen videobanden med honom och Lilly, men Aaron säger att han fick ett tillfälligt utbrott. Var är bevisen för att Aaron mördade Lilly? I en rättegång verkar det inte finnas mycket att komma med och nu har videobanden, viktigt bevismaterial, förstörts. Logan såg till att banden förstördes och både han och deputy Leo, som såg till att Logan fick tag på banden, tror att det räcker att de som sett banden kan vittna om vad de innehöll, men det återstår att se om det stämmer.

Aaron fortsätter hävda att han är oskyldig och vänder sig till media med informationen, nu när Duncan är misstänkt för kidnappning kan det stärka vad Aaron påstår. De försvunna banden orsakar problem för åklagarsidan, när bevismaterialet inte kan visas fram ifrågasätts det om det överhuvudtaget existerat. Aaron anlitar även Kendall att ta sig till Neptune Grand och det rum där Duncan bodde, i duschen plockar Kendall hårstrån från brunnen med en pincett...

När de nya ägarna av Kane-huset håller på med renovering grävs Aarons Oscarstaty fram i trådgärden, inte långt från den plats Lilly hittades död. På statyn finns Lillys blod och Duncans hår.

När det blir dags för rättegången mot Aaron räcker inte bevismaterialet och vittnesmålen till och juryn friar Aaron. Aaron och hans advokater får det lilla bevismaterial som finns kvar och vittnesmålen att verka falska, videobanden existerar inte längre, Veronicas vittnesmål smutsas ned med att hon har en könssjukdom, inbrottet hos Manning med mera, och för juryn är Aaron en känd filmstjärna - något som också är till hans fördel. Efter det att Aaron släppts fri råkar Veronica på honom i hissen på Neptune Grand och Aaron erkänner för Veronica att han mördade Lilly. Det verkar inte som rättvisan segrat i det här fallet men samma kväll smyger sig Clarence Wiedman in på Aarons hotellrum och avrättar honom bakifrån med två skott i huvudet. Clarence agerade på order från Duncan.

Ledtrådar om Aaron mördade Lilly eller inte
I avsnitten presenteras ledtrådar om mordet på Lilly och om Aaron verkligen är skyldig eller inte, här nedan kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
206 - Rat Saw God
När Logan återigen arresteras för mordet på Felix och sätts bakom galler hamnar han i samma cell som sin pappa. Aaron hävdar att han är oskyldig till mordet på Lilly och först vägrar Logan lyssna på honom, men kan det Aaron säger stämma?
Vad finns det egentligen för bevis mot Aaron? Fallet är inte speciellt starkt, något Lamb borde veta om, och Aaron tänker inte erkänna brottet. Aaron säger att han är oskyldig, inte till affären med Lilly, men han mördade inte henne. Istället säger han att Duncan mördade sin syster. Han verkar känna till Duncans epilepsi och säger att Duncan mördade sin syster under ett utbrott.
210 - One Angry Veroncica
Videobanden med Aaron och Lilly blir stulna och Logan ser till att få tag på banden och förstöra dem. Både Logan och tjuven, deputy Leo, tror att det räcker att de som sett banden kan vittna om vad de innehöll.
215 - The Quick and the Wed
Aaron fortsätter hävda att det är Duncan som är skyldig för mordet på Lilly, och nu gör han det i en intervju på tv. Nu när Duncan ses som kidnappare och är efterlyster och inte är kvar i Neptune för att kunna försvara anklagelserna kan Aarons påståenden få större betydelse.
Aarons advokater har frågat efter de försvunna banden och det faktum att åklagarsidan inte kan visa dem ger tvivel om att banden ens existerat.
Kendall vill att Aaron ska investera i Phoenix Land Trust och Aaron passar på att fråga henne om en tjänst. Han vill att hon ska besöka hotellrummet på Neptune Grand där Duncan bodde och där Logan nu bor. Kendall besöker hotellet och Duncans dusch, från golvbrunnen tar hon upp hårstrån med en pincett.
216 - The Rapes of Graff
Cliffs portfölj blir stulen, den innehåller olika fall han arbetar med, inklusive mordåtalet mot Logan. Dessutom blev Cliffs nyklar stulna, inklusive en nyckel till ett förråd som innehöll allt som inte fanns i Logan Echolls-mappen. Ligger Aaron bakom det här?
219 - Nevermind the Buttocks
Veronica frågas ut av Aarons advokat och med frågorna han ställer verkar det som Aaron kommer förneka att han alls haft sex med Lilly. Advokaten vill också veta om Veronica har haft någon kontakt med Duncan.
Aarons Oscarstaty grävs fram vid Kane-huset, ett par meter från platsen Lilly hittades död, av arbetare som ska flytta poolen åt de nya ägarna. På statyn finns Lillys blod och Duncans hår. Keith säger att statyn måste ha varit mordvapnet, inte det stora askfast som hittills ansågs som mordvapnet eftersom det inte fanns några andra anledningar för det att ha kastats i poolen.
220 - Look Who's Stalking
Enligt Logan ser den man som betalade den prostituerade att stjäla portföljen från Cliff ut precis som den man Aaron delat cell med i fängelset.
221 - Happy Go Lucky
Aaron vittnar själv i rättegången och berättar att han uppskattade den uppmärksamhet han fick av Lilly och erkänner att de strulade lite, men säger att de aldrig hade sex. Han gjorde slut med henne samma dag som hon hittades mördad, hon tog då hans Oscarsstaty och rusade ut ur huset. Han följde efter henne till Kane-huset för att få tillbaka statyetten men lyckades inte, Lilly skrek och kastade askfatet mot honom och när Duncan kom hem lämnade han huset. Aaron beskriver Duncan som galen.
Aarons advokater vet om att Veronica har en könssjukdom och använder det som bevis att hon är slampig, de tar även upp incidenten när Veronica och Duncan bröt sig in i hos Mannings och det är oklart hur de har fått tag på den här informationen. Försvaret hävdar också att banden inte visar att Aaron och Lilly har sex och säger att Veronica manipulerade en pojkvän, Leo, att ge banden till en annan pojkvän, Logan, för att de skulle förstöras, och därmed kunna få en tredje pojkvän, Duncan, att inte verka skyldig.
Aarons fortsatta vittnesmål och händelserna med Veronica säger att hon i stil med Lilly blev attraherad av den status Aaron har som kändis. Veronica hittade banden och ville ge dem till Aaron it utbyte mot sex och att han och Veronica då lämnade festen i Kane-huset tillsammans, men att Veronica sedan själv kraschade bilen. Ägaren till huset i närheten hjälpte dem i väntan på att bilen kunde bogseras. När Keith kom till platsen och såg Veronica med Aaron attackade Keith Aaron. I rättsalen har Keith svårt att hålla sin ilska mot Aarons advokat tillbaka efter Veronicas vittnesmål och det använder advokaterna som bevis på Keiths humör när det gäller hans dotter. Husägaren har bekräftat Aarons berättelse, men han kan inte frågas ut av åklagaren eftersom han inte har kommit till rättegången. Han har försvunnit.
Aaron råder Logan att ljuga under sitt vittnesmål och inte berätta vad han såg på banden, så Logan kan skydda sig själv från att bli åtalad för att ha förstört bevismaterial. Logan vittnar om vad han såg på banden, och bekräftar att han fått immunitet från åklagarsidan att inte kunna åtalas för att ha förstört bevis i utbyte mot att han vittnar.
Juryn slår fast att Aaron inte är skyldig till något av åtalen.
222 - Not Pictured
Aaron erkänner för Veronica att han mördade Lilly med askfatet.
Aaron bor på Neptune Grand efter sitt frisläppande och spenderar en kväll tillsammans med Kendall. När Kendall är i duschen har Clarence Wiedman smugit sig in på rummet och skjuter Aaron bakifrån i huvudet två ggr. Det var Duncan som hade skickat Clarence efter Aaron. Duncan är i Australien med sin dotter.
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan