Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Vad är det Alicia vill hålla hemligt?
Status: Uppklarat mysterium

Alicia verkar ha något att gömma från Keith när de besöker Chicago och någon ropar ett annat namn efter henne. Mannen tar sedan reda på var Alicia bor och följer efter henne till Neptune. Vad är det för hemlighet Alicia verkar ha?

När familjen Fennel flyttade till Neptune sa Alicia till Wallace att detta var deras chans att få en ny start. Wallace har aldrig pratat speciellt mycket om sitt liv före Neptune, enbart att hans pappa dött, men tydligen finns det mer att berätta.

Mannen från Chicago följer efter Alicia till Neptune och börjar snoka runt hennes hus. När Keith närmare börjar undersöka mannen visar det sig att han är en polis och inte den person Alicia berättat för honom om. Mannen är Nathan Woods en polis från Chicago med många utmärkelser och när Keith ber honom lämna staden säger han att Alicia måste ge tillbaka det hon stulit från honom.

Keith tar Alicias födelseattest från familjen Fennels hus för att undersöka Alicias bakgrund med. Han upptäcker att hon föddes under ett annat namn, Cherie Parker Saunders, i Chicago, och han upptäcker även att hon gått under namnet Cherie Woods.

Nathan Woods konfronterar Wallace och säger att han är hans pappa, men ska inte Wallaces pappa, Hank Fennel, vara död? Det visar sig att Alicia varit gift med Nathan när hon var ung. Han drogs in i ett drogberoende och Alicia lämnde honom, utan att berätta att hon var gravid. Nathan Woods är Wallaces biologiska pappa, trots att Hank Fennel står som pappa på Wallaces födelseattest. När Wallace föddes skrev Hank på attesten och samtidigt friade han till Alicia.

Wallace och Alicia bråkar om Nathan och det slutar med att Wallace lämnar Neptune med sin pappa.

Ledtrådar om vad Alicia gömmer
I avsnitten presenteras ledtrådar och fakta om vad Alicia gömmer, här nedan kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
101 - Pilot
Familjen Fennel, bestående av Alicia, Wallace och Darrell, flyttar till Neptune sommaren 2004. Vart de bodde tidigare är inte känt.
106 - Return of the Kane
Wallace säger att hans pappa är död.
108 - Like a Virgin
Alicia säger till Wallace att Neptune är en chans för en nystart för familjen.
118 - Weapons of Class Destruction
Wallace berättar för Veronica att hans mamma inte hittat någon ny (bra) man sedan hans pappa dog.
203 - Cheatty Cheatty Bang Bang
Keith föreslår att han och Alicia ska åka till Chicago för en helg och Alicia verkar först inte helt med på det, men sedan åker de iväg.
I Chicago befinner sig Keith och Alicia på ett hotell och när en man känner igen Alicia kallar han henne ett annat namn, men Alicia försöker ignorera det och dölja det för Keith. Hon lyckas inte och Keith lägger märket till mannen.
Mannen vill ha reda på uppgifter om Alicia och Keith från hotellet och visar en polisbricka för att få informationen. Han verkar ha fått reda på Alicias namn och att hon bor i Neptune och han åker dit och tar reda på vilken adress hon har.
204 - Green-Eyed Monster
Alicia blir orolig när hon ser mannen köra förbi hennes hus och frågar Keith om hon får låna en pistol. Det vill inte Keith gå med på med sover över i familjens hus för att kunna hjälpa till om något händer.
Mannen snokar runt huset och Keith konfronterar honom med info om vem han är: Carl Morgan, en man med ett kriminellt förflutet, och mannen förnekar inte anklagelserna. Hur har Keith fått reda på den informationen, från Alicia?
Keith vill att mannen ska lämna Neptune, men det är han inte intresserad av. Han tänker inte lämna staden förrän han får tillbaka det Alicia stulit från honom.
Keith informerar Lamb om Carl Morgan och att han är efterlyst för väpnat rån. När Lamb kollar uppgifterna visar det sig att mannen heter Nathan Woods och är en polis från Chicago med många utmärkelser.
Det får Keith att närmare kolla Alicias bakgrund och en födelseattest berättar att en Cherie Parker Sunders föddes i Chicago den 9 mars 1968. Han undersöker även henne under namnet Cherie Woods och upptäcker att hon hyrt en lägenhet under ett år från maj 1985. Har Alicia och Nathan varit gifta?
Nathan Woods konfronterar Wallace och berättar till Wallaces stora förvåning att han är hans pappa.
205 - Blast from the Past
Alicia berättar för Wallace att hon gifte sig med Nathan Woods när hon var 21 år och att han arbetade som narkotikapolis undercover och att han blev indragen i drogerna och började själva använda heroin och ta med det och vapen hem för att gömma. Hank Fennel friade till Alicia samma dag han skrev på Wallaces födelseattest.
Wallace berättar för Nathan att Alicia sagt att Nathan fick valet att ha kontakt med sin son eller sitt narkotikaberoende och att Nathan valde drogerna. Det förnekar Nathan, Alicia berättande inte ens för honom att hon var gravid. Nathan fick reda på att hon var gravid av Alicias mamma och försökte då hitta Wallace genom att skicka brev genom Alicias mamma, brev som skickades tillbaka till honom. Nathan har fortfarande kvar breven och ger dem till Wallace. Breven är adresserade till Wallace, om Nathan visste om adressen varför åkte han inte bara dit?
Alicia gillar inte att Wallace har fått breven av Nathan och tar dem från honom och säger att Wallace ska hålla sig borta från Nathan. När Wallace konfronterar henne med att hon ljugit om att Nathan fick ett val svarar Alicia inte, det borde betyda att Nathan talar sanning?
Keith vet att Nathan är Alicias fd man. Alicia säger till Keith att hon inte berättade om Nathan för Wallace för att skydda honom och låta honom vara barn och antyder att Keith inte gjort samma med Veronica.
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan