Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Vem är Veronicas biologiska pappa?
Status: Uppklarat mysterium

"Think about it Veronica. Look in a mirror. Are you the product of a schluppy sheriff or the king and queen of the prom?"

Det senaste året har Veronica fått klara av mycket: Duncan gjorde slut, hennes bästa vän Lilly blev brutalt mördad, Veronica förlorade alla sina vänner, hennes mamma lämnade familjen och hon blev våldtagen. Efter allt det har Veronica bara en fast punkt kvar till tillvaron - sin pappa, Keith Mars.

Under ett möte med Abel Koontz berättar han för Veronica att Keith Mars inte alls är hennes riktiga pappa, utan att Jake Kane är det. Talar Abel Koontz sanning? Att Keith inte skulle vara hennes riktiga pappa är det sista Veronica behövde höra, efter mötet bryter hon ihop.

Hon har redan upptäckt att hennes mamma Lianne och Jake Kane var ihop i high school, och enligt Abel Koontz träffade de långt efter också. Hennes mamma var också den hemliga kvinna Jake träffade på ett motell i Neptune för inte så länge sedan.

Om det skulle visa sig att Jake Kane är hennes biologiska pappa skulle det innebära att Duncan, hennes fd pojkvän, också är hennes bror. Veronica hade chansen att ta reda på sanningen, men valde att inte göra det. Veronica skickade iväg ett DNA-prov, men när resultat kom kunde hon inte förmå sig att läsa det. Hon ville inte riskera att förlora Keith då han var den enda hon hade kvar då.

Veronica fortsätter leta efter sin försvunna mamma, och när hon äntligen hittar Lianne och kontrfonterar henne om vem som pappa till hennes barn har Lianne inget bra svar. Hon vet inte vem Veronicas pappa är, det kan antingen var Jake eller Keith.

Tillslut får även Keith nog av att inte veta om Veronica är hans dotter eller ej och gör ett DNA-prov. Resultaten är något som glädjer både Veronica och honom; han är hennes pappa!

Ledtrådar om vem som är Veronicas pappa
I avsnitten presenteras ledtrådar om vem som är Veronicas biologiska pappa, här kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
101 - Pilot
Jake Kanes fru Celeste tror hennes man har en älskarinna. Veronica får reda på att Jake Kane och hennes mamma Lianne har något ihop när de två träffas på ett motellrum i Neptune.
105 - You Think You Know Somebody
Lianne Mars gillade inte att Veronica hade börjat dejta Duncan, men hon säger inte varför.
107 - The Girl Next Door
Jake Kanes och Liannes förhållande är inte något nytt. Veronica får reda på att de var ihop i high school. 1979 var Jake och Lianne skolbalens kung och drottning och alla trodde de skulle gifta sig.
När Veronica frågar Duncan om han visste att Jake och Lianne var ett par och upplever hans svar som undvikande.
Keith nämner att att det krävs mycket av en man för att uppfostra någon annans barn. Vad exakt menar han med det?
108 - Like a Virgin
Abel Koontz, fd anställd på Kane Software och mannen som sitter i fängelse för mordet på Lilly, berättar för Veronica att Lianne brukade besöka Jake under lunchen. Med det menar han att Jake och Lianne träffades långt efter high school.
Koontz påstår också att Jake Kane är Veronicas pappa.
109 - Drinking the Kool-Aid
Veronica vet inte vem som är hennes biologiska pappa, Duncan kan vara hennes halvbror.
Veronica väljer att förstöra dna-provet, att inte ta reda på sanningen om vem som är hennes pappa. I sitt hjärta ser hon Keith som sin pappa.
110 - An Echolls Family Christmas
Veronica konfronterar Jake Kane om övervakningsfotona Clarence Wiedman tog på henne, men han säger sig inte veta något om dem.
Efter Jake pratat med Veronica om fotona konfronterar han sin fru, Celeste, och frågar krävande vad hon gjort.
111 - Silence of the Lamb
Även om Veronica förstörde reslutatet av DNA-provet är det inget hon kan glömma. "When I had the opportunity to learn my paternity, I chose blissful ignorance with a side of gnawing doubt".
116 - Betty and Veronica
Celeste Kane hade försökt kontakta Veronica med information om Lianne och Jake, men Lianne såg till att det inte hände. Lianne sa åt Jake att om Celeste försökte kontakta Veronica igen skulle Lianne göra ett fadersskapstest och stämma honom på miljoner.
Lianne erkänner för Veronica att hon inte vet vem hennes pappa är, det kan vara antingen Jake eller Keith.
119 - Hot Dogs
Celeste retar Keith för att han aldrig märkte vad som pågick mellan Lianne och Jake. Hon tål heller inte att ens titta på Veronica då Veronica representerar Jake och Liannes affär.
Keith tänkter ta reda på sanningen om Veronica är hans dotter eller inte. Han skickar iväg DNA både från honom och Veronica för att testas.
121 - A Trip to the Dentist
Celeste Kane berättade för Duncan precis före Lillys död att Veronica är hans syster. Duncan gjorde därefter slut med Veronica.
122 - Leave It to Beaver
Veronica ombes att skriva på ett juridiskt dokument som gör att hon i framtiden inte kan kräva Kanes på några pengar. Hon skriver under utan att bry sig om ifall hon har något rätt till pengarna ifall det visar sig att Jake Kane är hennes pappa.
Det DNA-test Keith gjorde visar att han är hennes biologiska pappa.
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan