Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Varför gjorde Duncan slut med Veronica?
Status: Uppklarat mysterium

"He used to be my boyfriend. Then one day, with no warning, he ended things."

Duncan Kane var Veronicas första pojkvän, hennes första kärlek. När de blev ihop accepterades Veronica av de andra 09:orna, de ansågs vara ett perfekt par, något Veronica också trodde, tills en dag då Duncan plötsligt slutade prata med henne.

"It's like he's broken up with me but hasn't gotten around to telling me yet."

Den perfekta tillvaro Veronica hade levt raserades snabbt. Inte långt efter Duncan gjorde slut hittades Lilly mördad, nu hade Veronica förlorat både sin pojkvän och bästa vän. När hon sedan valde att stå på sin pappas sida förlorade hon alla sina vänner. Veronica vet fortfarande inte varför Duncan gjorde slut. Numera pratar han knappt med henne eller ens bryr sig när Logan retar Veronica.

Av okända anledningar var både Lianne Mars och Celeste Kane emot att deras barn dejtade. Lianne blev helt tyst när Veronica berättade att hon börjat dejta Duncan och Celeste var alltid kall mot Veronica. Lilly hade även varnat Veronica att Celeste skulle kunna försöka förstöra för henne och Duncan.

När hon frågade Lilly om varför Duncan gjort slut sa Lilly att hon inte skulle oroa sig, Duncan hade uppfört sig lite konstigt den senaste tiden, men att de två hörde ihop. Nästa dag hade Lilly ändrat sig och sa att Veronica borde glömma Duncan och hitta någon ny. Varför hade Duncan börjar uppföra sig konstigt? Hade Celeste lyckats komma mellan dem? Visste Duncan om det Koontz berättade för Veronica: att Jake Kane kunde vara hennes biologiska pappa, vilket skulle innebära att Duncan var hennes halvbror? Har allt det här något med mordet på Lilly att göra?

Vad hände? Varför gjorde Duncan slut? Kanske inte det mest intressanta mysteriet, men ett som fortfarande ligger nära Veronicas hjärta.. Hon vet fortfarande inte varför Duncan gjorde slut och hon har valt att leva i ovisshet, hellre det än att ta reda på om Keith verkligen är hennes pappa eller inte.

När Veronica upptäcker nya ledtrådar om natten då hon drogades och våldtogs kommer det fram att hon egentligen inte våldtogs, men att hon hade haft sex med Duncan. Vid en konfrontation medger Duncan att han visste om att Veronica var hans syster vid den tidpunkten, det hade Celeste berättat för honom precis innan Lilly mördades och det var därför han gjorde slut med henne.

Det DNA-test Keith gör för att ta reda på om Veronica är hans dotter eller ej visar att hon verkligen är det och hon och Duncan är alltså inte syskon.

Ledtrådar om varför Duncan gjorde slut
I avsnitten presenteras ledtrådar om varför Duncan gjorde slut, här kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
101 - Pilot
"Duncan Kane, son of software billionaire, Jake Kane. He used to be my boyfriend. Then one day, with no warning, he ended things."
Veronicas familj tillhörde medelklassen i Neptune och anledningen Veronica välkomnades av 09:orna var hennes förhållande med Duncan. Att hon var sheriffens dotter var också ett plus.
102 - Credit Where Credit's Due
Ett rykte om Veronica säger att hon, efter att Duncan gjorde slut, brukade spionera och skicka bilder på sig själv till honom.
Lilly påstår att Celeste skulle göra allt för att förstöra för Veronica och Duncan om Duncan älskade någon mer än sin sin mor.
103 - Meet John Smith
Duncan slutar ta sina antidepressiva mediciner och börjar agera annorlunda, kanske mer likt hur han var före mordet på Lilly.
När Duncan hånglar med en annan tjej kallar han henne "Veronica". Han verkar inte gilla att Veronica är ihop med Troy.
När Duncan ser Veronica och Troy kyssas reagerar han med att göra ett farligt hopp ner från en läktare.
Veronica hjälper Duncan till sjukhuset, Duncan verkar vilja prata om hur det var förr. När sjuksköterskan kallar Veronica hans flickvän låter han inte Veronica rätta henne.
105 - You Think You Know Somebody
Lianne Mars gillade inte att Veronica hade börjat dejta Duncan, men hon säger inte varför.
107 - The Girl Next Door
Efter Duncan gjorde slut frågade Veronica Lilly varför Duncan nu ignorerade henne. Lilly sa att Duncan varit konstig den senaste tiden och att hon inte skulle oroa sig - de hör ihop.
Veronica tvingar Lilly att prata med Duncan om varför han gjort slut. Lilly säger senare att Veronica borde glömma Duncan och hitta någon ny. Det var det bästa för Veronica, hon förtjänade dessutom någon bättre.
1979 var Jake Kane och Lianne ett par, de var tom paret med stort p. Kung och drottning av skolbalen och alla trodde de skulle gifta sig.
Veronica frågar Duncan om han visste att Jake och Lianne var ett par och upplever hans svar som undvikande.
108 - Like a Virgin
Kimmy säger till Veronica att Duncan fortfarande har känslor för henne.
Veronica säger till Duncan att hon inte längre är kär i honom och han säger att han inte har några känslor kvar för henne, men menar de var de säger?
Koontz påstår att Veronica är Jakes dotter. Om Duncan vet om och tror på det, kan det vara osaken till att han gjorde slut?
109 - Drinking the Kool-Aid
Veronica tror att Duncan kan vara hennes halvbror och undviker först honom. Sen beslutar hon sig för att fortsätta försöka vara vän med honom.
112 - Clash of the Tritons
Veronica tjuvlyssnar på Duncans samtal med skolkuratorn Rebecca James och får reda på att Duncan tagit antidepressiv medicin, men att han nu slutat med det. Duncan pratar också om att han lider av episoder och att han tar medicin för dem. Inget av detta visste Veronica om tidigare.
114 - Mars vs. Mars
Veronica tar redan på vad Duncan tar för medicin, det är Oxcarbazepine mot typ 4 diabetes. Sidoeffekter kan vara hysteriska och våldsamma utbrott som inte kan kontrolleras, något som ofta följs av totala blackouts och minnesförlust. Nångång mellan det att Duncan gjorde slut med Veronica och att Lilly mördades togs Duncan till sjukhuset skrikandes och sparkandes, och han fradgades och skrek efter Veronica.
115 - Ruskie Business
Duncan visar intresse i Meg Manning och börjar dejta henne, något Veronica säger hon är okej med, men egentligen är hon mer tveksam till situationen.
116 - Betty and Veronica
Lianne erkänner för Veronica att hon inte vet vem hennes pappa är, det kan vara antingen Jake eller Keith.
Celeste Kane försökte få Duncan och Veronica att göra slut genom att försöka ge information till Veronica om Lianne och Jakes förhållande. Celeste hade lämnat ett meddelande till Veronica, men Lianne såg till att hon aldrig fick det.
Har Celeste pratat med Duncan om möjligheten att Jake är Veronicas pappa?
117 - Kanes and Abel's
Logan berättar att samma vecka som Duncan gjorde slut med Veronica blev han vittne till hur Duncan var våldsam och försökte strypa Jake och sen efteråt hade Duncan inget minne av händelsen.
121 - A Trip to the Dentist
Duncan berättar anledningen till att han gjorde slut med Veronica: Celeste berättade för honom att Veronica är hans syster
Han försökte helt utesluta henne ur sitt liv, men han lyckades inte sluta älska henne. Även Duncan blev drogad på Shellys fest och han och Veronica hade sex.
122 - Leave It to Beaver
Det DNA-test Keith gjort visar att han är Veronicas pappa och därmed är Veronica och Duncan inte syskon
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan