Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Vem mördade Felix?
Status: Uppklarat mysterium

"The knife that killed Felix was never found. Logan's high-priced lawyers crushed the PCHers who testified against Logan at preliminary hearing. "Weren't they there, after all, to kill Logan?", "Didn't Logan have the bruises and broken ribs to prove it?", "If Logan did stab Felix, wasn't it self-defence?". The DA decided he didn't have enough evidence to convict, so six weeks after he was arrested, Logan walked."

Samma kväll som Veronica och Keith kämpar för sina liv mot Aaron Echolls står en full Logan på broräcket på samma bro hans mamma hoppade från och han verkar ha gett upp allt hopp efter Veronica gjort slut med honom och dessutom anklagat honom för att ha mördat Lilly. Weevil råkade höra konversationen mellan Logan och Veronica när hon sa att hans alibi var falskt och nu kommer Weevil och hans motorcykelgäng efter Logan för hämnd.

Logan är ensam mot ett helt gäng men det stoppar inte honom från att vara kaxig och är inte rädd för att starta ett bråk. Logan lyckas få in första sparken mot Weevil och den kom överraskande, Weevil blir knockad och nu är resten av gänget, speciellt Felix, verkligen arga på Logan. De drar ned honom från broräcket och börjar slå på honom.

Men vad hände efter det? När Logan vaknar upp har han en blodig kniv i sin hand och Felix ligger död brevid honom, dödad med ett knivhugg i bröstet. En man har stannat med sin bil på bron och säger till Logan att stanna där han är under tiden han ringer efter en ambulans, men Logan slänger kniven i vattnet och ger sig av i sin bil.

Logan är svårt slagen när han kommer fram till familjen Mars lägenhet och berättar för Veronica vad som hänt, och Veronica tror på det Logan berättar. Senare samma kväll blir han arresterad för brottet, men hans advokater gör ett bra jobb och fallet lades ner i brist på bevis. Motorcykelgänget kom till bron för att ge sig på honom och Logan blev svårt slagen och även om Logan skulle vara skyldig, var det inte självförsvar? Men för motorcykelgänget och de ej rika i Neptune blev detta bara ytterligare en rik 09:a som klarade sig undan rättvisan och ett klasskrig bryter ut i Neptune. Men frågan kvarstår: vad hände egentligen på bron, vem var det som mördade Felix? Var det Logan? Och har det något med busskraschen att göra? Ytterligare en PCH-medlem dog i busskraschen.

En man stiger fram och säger sig vara vittnet från bron som gjorde det anonyma telefonsamtalet vilket leder till att Logan åter igen arresteras för mordet på Felix. De anklagelser mannen har stämmer inte alls med vad Logan berättat för Veronica. Logan säger att det inte ens är samma man och det visar sig att han ljugit om att inte minnas något från mordnatten. Veronica letar upp info om vittnet, det är en doktor Tom Griffith, en känd plastikkirurg som det först inte verkar vara något skumt med, men när Veronica skuggar honom besöker han en cigarraffär som är mer känd för att sälja droger - och han lämnar stället med en papperspåse.

Spåret med drogerna leder Veronica och Logan till Fighting Fitzpatricks. Veronica tror Fitzpatricks har hyrt in Griffith att vittna falsk, för att skydda PCH-klubben, som hon tror jobbar åt Fitzpatricks. Hon konfronterar Weevil och frågar om det är sant, men Weevil förnekar det. Weevil har problem med sitt gäng, det verkar på en 09:a som att någon i gänget säljer droger, men när Weevil sen konfronterar sina medlemmar förnekar de någon inblandning med Fitzpatricks och droger. Thumper erkänner för Weevil att alla som sagt de var på bron när Felix mördades inte var där, det var egentligen bara Hector och Bootsy. Weevil arrangerar en kidnappning av Logan för att kunna fråga ut honom om vad som hände på bron. Logan säger, trots hoten, att han inte minns något. Logan lovar Weevil hämnd för kidnappningen och hämnden blir att Logan tejpat fast Weevil vid skolans flaggstång.

Weevil är dock numera övertygad om att Logan inte mördade Felix och de båda bestämmer sig för att tillsammans ta reda på sanningen om vad som hände på bron. Det måste dock ske utan att resten av PCH-gänget får reda på det. De börjar undersöka om gänget har något att göra med droger och Fitzpatricks men hittar inga direkta bevis, men Weevil får reda på att Felix var ihop med Molly Fitzpatrick innan han mördades, något Molly senare bekräftar. Hon säger att hon träffade Felix i kyrkan, en plats där både Fitzpatricks och motorcykelkillarna kan sätta sina skillnader åt sidan, och Weevil tror att kyrkan är en perfekt täckmantel för den av gängmedlemmarna som arbetar med Fitzpatricks.

Han ber Veronica bugga biktbåset, Veronica sätter upp en videokamera och den avslöjar att Thumper är iblandad med Fitzpatricks. Weevil konfronterar honom, men det visar sig att hela gänget säljer droger för Fitzpatricks, och de är inte glada åt att Weevil sammarbetat med deras fiende, Logan, och de avsätter honom som ledare för PCH-gänget.

Weevil anklagar Thumper för att ha mördat Felix, något Thumper inte säger emot, men varnar Weevil för att göra något av de anklagelserna. Thumper säger att han då kommer ge videobevis på hur Weevil slår Curly Moran till sheriff Lamb.

Logan har börjat dejta Hannah, vars pappa visar sig vara doktor Griffith. Doktorn vill inte se sin dotter med Logan och säger åt Logan att sluta använda Hannah, men Logan säger att han inte tänker backa förrän Griffith tar tillbaka sitt vittnesmål mot honom. Logan erbjuds att erkänna sig skyldig till mordet på Felix och få fyra års fängelse och chans att komma ut efter två år med bra uppförande, men han vägrar ta uppgörelsen trots att Cliff råder honom till det. Tillslut får Tom Griffith nog av att Logan dejtar hans dotter och går med på att dra tillbaka sitt vittnesmål bara Logan slutar träffa Hannah. Tom Griffith drar tillbaka sitt vittnesmål och utan det är mordanklagelserna mot Logan mycket svagare igen.

Weevil är övertygad om att Thumper är den som mördade Felix och ber Veronica om hjälp att bevisa det. De buggar Molly Fitzpatrick och lyckas få en inspelning där Liam pratar om att Molly borde vara glad att Felix är död, Fitzpatricks visste alltså om deras förhållande, och att Liam själv skulle ha dödat Felix om inte Mollys pappa satt i fängelse. Den olagliga inspelningen är inget som Lamb vill ta som bevis och en besviken Weevil tar saken i egna händer. Han ser till Thumper råkar i problem med Fitzpatricks, får det att se ut som Thumper lurar dem på pengar, och Fitzpatricks gör sig då av med Thumper. De binder fast honom i Shark Stadium precis innan byggnaden ska demoleras. Under tiden har Veroncia och Logan arbetat på att hitta en annan lösning, de har lokaliserat lastbilchauffören från bron som vittnar om händelsen när Felix mördades. Det var en PCH-medlem som mördade Felix och sen försökte sätta dit Logan genom att lägga kniven i hans hand när Logan var medvetlös. Lastbilschauffören kan inte identifera mördaren men ger en beskrivning av hans motorcykel och Lamb vet då genast att det är Thumper som är skyldig, men det är försent för den sortens rättvisa när Shark-stadion sprängs - av ingen mindre än Logan, som vann uppsatstävlingen och fick äran att trycka på avfyraren live på tv.

Efter det att Thumper grävts fram i rasmassorna från demoleringen och en notis plublicerats i tidningen stiger två mindre pojkar fram och identifierar Weevil som den som kidnappade Thumper. Under studentceremonin på Neptune High kommer Lamb och arresterar Weevil för mordet på Thumper. Weevil sitter en tid i fängelse, men inte för mordet, han förhandlade ned åtalet till överfall. Han är nu släppt från fängelset.

Ledtrådar om mordet på Felix
I avsnitten presenteras ledtrådar och fakta om mordet på Felix, här nedan kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
201 - Normal Is the Watchword
När Logan kommer hem till Veronica är han blodig, har märken efter slagsmål och brutna revben som tyder på att han blivit slagen. Logan berättar att Felix och fem andra medlemmar av PCH med hjälmar slog ned honom. Alla fem är dem som egentligen vet vad som hände och Veronica ifrågasätter Weevils ledarskap i motorcykelgänget.
Den förare som stannade vid mordplatsen och ringde efter en ambulans men stannade inte kvar tills sheriffen kom dit. Vem är han och kommer han komma fram och vittna om händelsen? Och om han vittnar om att han såg Logan med kniven i handen, kommer det kunna fälla Logan för mordet?
Logan brukar ha en kniv på sig, det fick vi reda på i 120 - M.A.D., men den kniv Logan har i handen efter mordet verkar inte vara samma kniv.
Logan släpptes i brist på bevis under förundersökningen, men fallet kan komma att tas upp igen.
I säsongsfinalen såg vi hur Jake Kane svor att förstöra Aarons familj. Om någon försöker sätta dit Logan för mordet på Felix, är Jake inblandad?
202 - Driver Ed
Cervando, en PHC-medlem, dog i busskraschen. Var kraschen menad för honom och har det något med mordet på Felix att göra?
203 - Cheatty Cheatty Bang Bang
Har den döde David "Curly" Moran något med Felixs mord att göra, eller är det bara ett sammanträffande att han senast sågs vid liv vid The Road Hog, en motocykelbar?
204 - Green Eyed-Monster
Det diamantörhänge som hittades utanför motorcykelbaren tillhör Weevil. Vad har Weevil och Curly för samband och har det något med Felix mord att göra?
Någon ringde Weevil den 24 september med information om att Curly Moran skulle ha varit inblandad i busskraschen. Han skulle ha hyrts in av Fighting Fitzpatricks för att döda Cervando, men Weevil köper inte informationen.
Samtalet kom från Logans hus. Logan hade en fest den kvällen och många personer var närvarande, inte bara 09:or utan även Weevils gäng som kom oinbjudna och sen kom sheriffen och flera poliser för att bryta upp festen. Många kan ha haft tillgång till telefonen.
Logan säger sig inte känner Curly Moran. Det reklamblad Logan visar Veronica för festen säger att den ägde rum den 20 september. Ljuger Logan medvetet eller är det bara fel i rekvisitan?
206 - Rat Saw God
En man anmäler sig till polisen som den som ringde det anonyma telefonsamtalet från bron när Felix hittades mördad. Om det Logan berättat för Veronica om mannen stämmer är inte det här samma man. Är det ett annat vittne? Mannen påstår att Logan stod över den döda Felix med en blodig kniv i handen och att Logan hotade att döda även honom.
Den 27 juni 2005 vittnade Logan i rätten om att han inte kunde minnas något från händelserna på bron. Cliff säger att det nya vittnets anklagelser kommer kunna leda till ett nytt åtal och en rättgång mot Logan. Det Logan berättade för Veronica natten Felix dog om den blodiga kniven skulle kunna göra henne till ett vittne mot Logan.
PCH-gänget är övertygade om att Logan dödade Felix och de tänker ta saken i egna händer.
207 - Nobody Puts Baby in a Corner
Logan ber Veronica om hjälp, han säger att vittnet som trätt fram ljuger om händelserna på bron och han vill veta varför. Veronica tar reda på vem vittnet är, det är en doktor Tom Griffith, en känd plastikkirurg. När Logan får se en bild på vittnet säger han till Veronica att det inte är samma man som var på bron. Logan erkänner att han ljugit om att han inte mindes något, anledning var att han blev friad från misstankarna om vittnet inte trädde fram.
Veronica börjar undersöka Tom Griffith närmare, hon följer efter honom till en cigarraffär och när han inte kommer ut från affären på mer än en halvtimme blir hon misstänksam och följer efter in. Hon ser Griffith lämna affären med en papperspåse.
Keith berättar för Veronica att cigarraffären, Liberty Cigars & Pipes på Ocean Avenue, är en känd för att sälja droger och att han försökte stänga ned verksamheten när han var sheriff.
208 - Ahoy, Mateys!
Doktor Tom Griffith hade fått en varning när han på en ej godkänd plats hade hjälpt sy ihop en sår på Danny Boyd, en medlem av Fighting Fitzpatricks, efter en barfight. Doktor Griffith verkar vara vän med Fitzpatricks och det är inte välkommet att ta reda på information om dem.
Logan har en oladdad pistol i sin bil. Han tvingas använda den för att rädda Veronica från Liam Fitzpatrick på baren River Stix. Logan vet inte vad Fitzpatricks kan ha emot honom och incidenten med pistolen lär inte ha gjort saken bättre.
Veronica kommer fram till att Fitzpatricks har fått Tom Griffith att vittna och på så sätt hjälpa PCH-klubben från misstankar. Detta pga att PCH-klubben jobbar för Fitzpatricks, men Weevil förnekar att hans medlemmar har något att göra med Fitzpatricks.
När en 09:a försöker köpa droger av Weevil, eftersom 09:an tidigare köpt droger av en medlem av motorcykelklubben, blir Weevil medveten om vad någon eller några i hans gäng håller på med. 09:an kan inte identifiera vilken medlem i PCH det var. Weevil konfronterar sina medlemmar om vem som säljer droger, men alla förnekar att de säljer droger eller har något att göra med Fitzpatricks.
Thumper berättar för Weevil vad som hände på bron när Felix mördades. PCH-medlemmarna som var där har ljugit för polisen, alla var inte kvar på bron när Felix blev mördad, de hade enbart sagt det för att stärka bevisen mot Logan. De enda medlemmarna från PCH som var på bron vid mordet var Hector och Bootsy. Thumper återberättar vad han hörde: Felix försökte få tag på nycklarna till Logans bil, han letade i hans fickor, när Logan drog fram kiven och stack den i Felix. Hector och Bootsy stack snabbt därifrån eftersom de hörde en bil närma sig.
Logan blir kidnappad av två män i skidmasker. Han märker att männen får sina orders genom en mobil, personen i telefonen lyssnar också på vad Logan har att säga. Männen hotar Logan för att få honom att berätta vad som hände på bron. Trots hoten insisterar Logan på att han inte minns vad som hände. När männen ska lämna av Logan på en öde plats lyckas Logan, utan att de märker det, få tag på mobilen från en av männen. Han ringer upp senaste ringda numret och får höra Weevil fråga om allt är klart. Logan lovar Weevil hämnd.
209 - My Mother, the Fiend
Weevil låg bakom kidnappningen av Logan och han förnekar inte att han satte eld på Logans hus, men numera tror Weevil inte på att Logan mördade Felix och berättar det för Logan.
De två har nu något gemensat: de vill båda ta reda på sanningen om vad som hände på bron, men Weevil måste bevisa för resten av PCH-gänget att han straffar Logan för att Weevil blev upptejpad på flaggstången innan de kan börja sammarbeta på fallet. Hector är inte övertygad om slagsmålet mellan Weevil och Logan och tycker Logan borde dödas för det han gjorde mot Weevil.
210 - One Angry Veronica
Thumper söker upp Veronica för att påverka henne att fälla 09:orna för överfallet på den mexikanska tjejen.
211 - Donut Run
Logan och Weevil får reda på att Hector säljer droger, men Hector förnekar att de kommer från Fitzpatricks, drogerna kommer istället från Sean Friedrich som också förnekar att de kommer från Fitzpatricks.
Felixs äldre bror var ledare före Weevil i PCH-gänget, han brukade försöka sälja droger på skolan men försvann och det brukar pratas om att han jobbade för Fitzpatricks och att de har dödat honom. Hans kropp har aldrig påträffats.
Felix var ihop med Molly Fitzpatrick före sin död och planerade att skaffa en tatuering av henne.
212 - Rashard and Wallace Go to White Castle
Weevil frågar ut Molly Fitzpatrick och hon bekräftar att hon och Felix var ett par, de träffades i kyrkan, en plats där både Fitzpatricks och motorcykelkillarna kan sätta sina skillnader åt sidan. Hon säger att om resten av hennes familj hade vetat om det hade de dödat både henne och Felix. Hennes farbror Patrick Fitzpatrick är präst, men inte iblandad i familjeverksamheten.
Weevil tror att krykan är en perfekt täckmantel för den av PCH-medlemmarna som är iblandad med Fitzpatricks och han ber Veronica bugga biktbåset i kyrkan. Veronica installerar en videokamera utan ljud i biktbåset och filmen visar hur Liam Fitzpatrick lämnar något i biktbåset, som sedan Thumper kommer och hämtar upp.
Weevil konfronterar Thumper som bekräftar att han, och även resten av gänget, har sålt droger för Fitzpatricks. När det kommer fram att Weevil arbetat ihop med gängets fiende, Logan, som mördade Felix blir han avsatt som ledare för PCH-gänget. Weevil anklagar Thumper för att ha mördat Felix, något Thumper inte säger emot, men varnar Weevil om att han försöker sätta dit honom kommer Thumper ge den video han har av hur Weevil slår Curly Moran till sheriff Lamb. Mordutredningen om Curly Moran pågår fortfarande.
213 - Ain't No Magic Mountain High Enough
Logan ser till att charma in sig hos Neptune High-eleven Hannah och det visar sig att hon är dotter till Tom Griffith, det vittne som trätt fram. Logan ser till att doktor Griffith ser att han är med Hannah, hon verkar inte alls medveten om att hennes pappa är vittne mot Logan.
214 - Versatile Toppings
Doktor Griffith och hans fru har varit separerade i ett år, Hannah säger att de brukade bråka om pengar. Logan besöker Hannah hemma hos doktor Griffith och han konfronteras av doktorn som säger åt Logan att lämna Hannah ifred. Logan vägrar så länge Griffith tänker vittna mot honom. Hannah vet inget om att hennes pappa är vittne i åtalet mot Logan.
Hannah börjar tro på att Logan utnyttjade henne efter avslöjanden från hennes pappa och tänkte göra sluta med honom men Logan svarar med att hennes pappa är en lögnare som spenderar sina pengar på kokain och har samhöre med Fizpatricks. Han ber Hannah leta igenom huset och vara öppen för möjligheten att hennes pappa ljuger. Hannah hittar bevis som stödjer det Logan säger och deras förhållande fortsätter, nu görs det offentligt också.
Veronica kommer fram till att Arturo, en ung latinokille, ligger bakom pizzarånen. Arturo använde sig av rånen för att imponera på PCH-gänget och för att kunna bli medlem nu när gänget styr i Neptune igen.
215 - The Qick and the Wed
Rättegången mot Logan är om 60 dagar och åklagaren erbjuder honom en uppgörelse: fyra års fängelse för vållande till annans död och att han släpps efter två år med bra uppförande. Logan vägrar gå med på uppgörelsen trots att hans advokat råder till det. Cliff baserar sitt råd på doktor Griffith som vittne och speciellt att han kan vittna om att Logan inte var i fara, det innebär att Logan inte kan hävda självförsvar.
I avsnittet av Tinseltown Diaries om Aaron Echools framställs Logan negativt och kommande medlemmar av juryn kan ha sett programmet och ha förutfattade meningar om honom som en oförskämd 09:a. Cliff säger att ingen i Neptune, där juryn kommer komma från, gillar Logan.
Doktor Griffiths vittnesmål säger att han såg tre PCH-medlemmar, en av den höll på att blöda till döds, och en kniv i Logans hand. Det strider mot tidigare bevis från PCH-medlemmar att de alla hade sett när Logan dödade Felix.
Utan att medge att han tar droger eller har något att göra med Fitzpatricks går Tom Griffith med på att dra tillbaka sitt vittnesmål mot Logan, om Logan slutar träffa Hannah. Logan går lite motvilligt med på det, han verkar ha börjat gilla Hannah. Utan doktor Griffiths vittnesmål blir anklagelserna mot Logan mycket svagare igen.
216 - The Rapes of Graff
Efter att Tom Griffith dragit tillbaka sitt vittnesmål har åtalet mot Logan kollapsat.
Cliffs portfölj har stulits, den innehöll flera fall han arbetade med, inklusive åtalet mot Logan. Även en nyckel till ett förråd är borta, där förvarades allt övrigt. Blev portföljen stulen för informationen om Logan eller hade det med något av de andra fallen att göra?
217 - Plan B
Weevil är säker på att Thumper är skyldig till mordet på Felix och vill ha Veronicas hjälp att sätta dit honom, annars måste han göra det på egen hand. Weevil konfronterat Molly om hennes förhållande med Felix och sen buggar Veronica Molly och genom henne får de höra ett samtal med Liam Fitzpatrick. Han säger att Molly borde vara glad att Felix är död eftersom Felix brukade skryta om henne till alla sina vänner, något Molly förnekar och något Weevil vet att det inte är sant. Liam säger att han själv skulle ha dödat Felix om inte Mollys pappa satt i fängelse.
Veronica och Weevil tar med inspelningen till Lamb, men Lamb vägrar göra något då det är en olaglig inspelningen och Liam egentligen inte erkänner något. Weevil tar då saken i egna händer och ser till att Thumper råkar illa ut hos Fitzpatricks.
Veronica och Logan letar reda på lastbilschauffören, Luis, från bron som först vägrar vittna om händelserna, men efter att Veronica pratat med hans fru går han med på att vittna. Luis berättar ör lamb att han såg en av PCH-medlemmarna döda Felix och sen sätta kniven i Logans hand medan Logan var medvetslös. Han såg inte vem i gänget det var, men han kan beskriva den motorcykel han körde iväg på efteråt. En röd motorcyckel med en spindel på ena sidan, och Lamb känner genast igen motorcykeln och vet att den tillhör Thumper.
Fitzpatricks gör sig av med Thumper, som de tror har försökt lura dem på pengar, genom att låta honom dö under sprängningen av Shark Staduim. Innan de lämnar Thumper där säger Thumper att han har något på Liam, men frågan är vad och det är också oklart vad som hänt med Thumpers mobil med videon där Weevil slår Curly.
221 - Happy Go Lucky
Thumper har hittads död i rasmassorna från Shark Field stadion och en notis publiceras i tidningen. Två pojkar som såg Weevil råna Thumper stiger fram och och identifierar Weevil för sheriff Lamb.
222 - Not Pictured
Weevil vet att Thumper krossades samtidigt som Shark Field stadion-demolerades. Han såg den träplatta Thumper hade i sitt skåp när han planterade de stulna tivolipengarna där och kände igen att det var registreringsplåtar och tror att Thumper hade dem som en försäkring. Han vill att Veronica ska få tag på plattan för att kunna hjälpa PCH-gänget mot Fitzpatricks.
Liam vill se PCH-gänget jobba hårdare för att sälja mer droger till eleverna på Neptune High. Med Veronicas hjälp tar Weevil reda på vilka registeringsplåtarna tillhör, det är allt från advokater, till toppidrottare och kändisbarn. Med den informationen säkrad säger Weevil åt Liam att Fitzpatricks inte längre ska ha något att göra med PCH-klubben, annars görs listan på deras klienter offentlig. Weevil försäkrar sig också om att om någon händer honom, så finns det extra kopior och listan skulle då göras offentlig. Liam tvingas gå med på det Weevil säger.
Lamb arresterar Weevil för mordet på Thumper.
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan