Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Är Lynn Echolls verkligen död?
Status: Olöst mysterium?

"They didn't find a body because she's not dead, she just escaped."

Lynn Echolls, gift med filmstjärnan Aaron Echolls och mamma till Logan, verkar vara död. Hennes bil hittades övergiven på en bro, hon antas ha tagit livet av sig genom att hoppa från bron, men ingen kropp har hittats.

Lynn vet om att Aaron brukar slå deras son och hon visste också om hennes mans affärer med andra kvinnor och beslöt sig för att ge igen genom att få historier om Aarons affärer publicerade i skvallertidningar. Aaron konfronterar Lynn och hotar, framför Logans ögon, att om hon försöker skilja sig från honom kommer hon inte få några pengar alls. Det får Lynn att rusa iväg till sin bil, ta några tabletter och sedan köra iväg. Bilen hittades senare övergiven på Coronado-bron.

Aaron har haft en begravning för Lynn, men Logan vägrar acceptera att hans mamma är död. Han berättar för Duncan under begravningen om en tändare som hans morfar haft under kriget i Korea och den har inskriptionen "Free at last". Logan ser det som ett meddelande från sin mamma, hon brukade alltid ha tändaren med sig, men dagen hon försvann hade hon lämnat den på byrån. Logan vänder sig motvilligt till Veronica för hjälp, han vill inte nödvändigtvis hitta sin mamma, bara veta att hon mår bra.

Veronica undersöker fallet, hon börjar kolla om Lynns saknade kreditkort har använts något, men då dyker det upp en video en yngre elev på skolan filmat. Där syns någon hoppa från Coronado-bron samma tidpunkt som Lynn sägs ha hoppat och Logan förlorar allt hopp om att hans mamma lever, men Veronica får en liten stund senare reda på att de saknade kreditkorten faktiskt har använts...

Veronica och Logan undersöker aktiviteten på kreditkortet och upptäcker att någon hyrt en röd sportbil och senare även ett hotellrum. De beger sig till hotellet för att undersöka om det är Lynn, men instället visar det sig vara Trina, Logans halvsyster, som använt kortet. Logan förlorar då allt hopp om att hans mamma fortfarande lever och han bryter ihop.

Är mysteriet med Lynn nu löst? Logan har ärvt alla hennes ägodelar, men hennes kropp har fortfarande inte hittats...

Ledtrådar om Lynn Echolls
I avsnitten presenteras ledtrådar och fakta om Lynns död, eller om det är ett försvinnande. Här nedan kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
106 - Return of the Kane
Aaron slå Logan som straff för dåligt uppförande, något som verkar ha pågått väldigt länge. Lynn ingriper inte, hon sitter på soffan och sipprar alkohol istället.
110 - An Echolls Family Christmas
Aaron Echolls har fått hotande meddelanden skickade till familjens hus, mer än vanliga bara vanliga fan-brev, och Lynn är rädd. Hon går till Mars Investigations för hjälp med de hotande meddelandena.
Ett av meddelanden säger "Cheater, cheater pumpkin eater, had a wife and couldn't keep her" och pratar om att Aaron varit otrogen mot sin fru. Keith får reda på att det inte bara gäller en kvinna heller och det pågår fortfarande.
På familjen Echolls julfest attackaeras Aaron av en kvinna som påstår att han bara utnyttjade henne, och Lynn ser allt.
112 - Clash of the Tritons
Det tycker upp många berättelser om Aarons affärer med andra kvinnor i skvallerpressen och Aaron vänder sig till Keith för att ta reda på vem som är skyldig, Aaron är orolig för att Lynn inte klarar av mycket mer nu.
Keith upptäcker att det är Lynn själv som gett berättelserna till skvallertningarna och hon säger att det var för att såra Aaron. Hon erkänner också att hon alltid vetat om hans affärer.
Aaron hotar Lynn med att om hon försöker skilja sig från honom kommer hon inte få några pengar alls, hon skulle helt förlora sin status. "No house, no career, no club memberships, no maid, and no friends". Logan som bevittnat allt hotar att döda sin pappa om han försöker göra något mot hans mamma.
Lynn säger att hon inte orkar med allt längre och sen rusar hon iväg. Hon tar några tabletter och kör iväg i sin bil. Bilen hittas senare övergiven på Coronado-bron och polisen tror Lynn hoppat.
113 - Lord of the Bling
Lynn hade lämnat ett självmordsbrev och Aaron accepterar att hans fru begått självmord och börjar sörja. Det hålls också en begravning, trots att Lynns kropp inte hittats.
Logan vägrar acceptera att hans mamma är död, han sörjer inte utan är arg och anklagar sin pappa för att Lynn är borta. Han tror heller inte att hans mamma är död.
Logans bevis är en tändare hans morfar skaffat efter han varit fånge under kriget i Korea, när han blev fri lät han få sin tändare graverad med orden "Free at last." Tändaren brukade Lynn alltid ha med sig, den här dagen hade hon lämnat den på byrån. Logan ser det som ett meddelande, Lynn är inte död, hon har bara lyckats fly.
Logan ber Veronica om hjälp, han vill hitta sin mamma.
114 - Mars vs. Mars
Lynns kropp har fortfarande inte hittats. Ett vittne säger sig ha sett Lynn hoppa från bron, men Veronica avslöjar att hon bara är ute efter pengar och ljuger om allt.
Ett andra vittne träder fram i en tabloid, men Veronica kommer fram till att även det inte är några korrekta uppgifter utan bara ett galet fan. Logan är nedslagen, men tror fortfarande inte att hans mamma begått självmord, han säger att hon aldrig skulle hoppa från en bro, skulle hon ta självmord skulle hon göra det med sömntabletter och Chardonnay.
En video kommer fram där en yngre elev på skolan av en slump filmat bron samtidigt som Lynn sagts ha hoppat, och på filmen syns det hur någon hoppar.
Lynns kreditkort saknas och Veronica har satt en spårning på dem, om någon använder dem kommer hon få reda på det. Precis efter Logan förlorat allt hopp om sin mamma efter att han sett videon får Veronica reda på att någon använt ett av kreditkorten.
115 - Ruskie Business
Det kreditkort som använts var Lynns favoritkort och det var registrerat på hennes flicknamn - Lynn Lester. Kortet har använts för att hyra en röd sportsbil och senare även för att hyra ett hotellrum.
Veronica och Logan undersöker hotellet och där hittar de inte Lynn, men istället Logans halvsyster Trina. Det är hon som använt kortet och hyrt bilen och hotellrummet. Logan förlorar allt hopp om att hans mamma lever och bryter ihop.
Är mysteriet med Lynn nu uppklarat? Hennes kropp har fortfarande inte hittats...
119 - Hot Dogs
I sitt testamente lämnade Lynn allt hon ägde till Logan. Bara ett par veckor innan hon försvann hade hon tagit bort Aaron som arvtagare. Trina hade aldrig varit med i testamentet.
122 - Leave It to Beaver
Den videoinspelningsutrusning som fanns i Echolls-huset tillhörde Aaron. Både Lilly och Veronica upptäckte den, var det något Lynn också visste om?
Aaron häktas för mordet på Lilly och Logan har nu inga föräldrar kvar. Om Lynn inte är död, kommer hon dyka upp nu?
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan