Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Mysterier: information och ledtrådar
Här hittar du information och ledtrådar om de olika mysterierna i serien. I menyn till höger kan du välja bland mysterierna för de olika säsongerna. All text här sträcker sig enbart så långt som avsnitten på SVT.
Vem våldtog Veronica?
Status: Uppklarat mysterium

"You want to know how I lost my virginity? So do I."

Efter Lilly hittats mördad anklagade Keith Jake Kane för mordet, Keith förlorade sitt jobb som stadens sheriff, familjen Mars ansågs inte längre välkomna och Veronicas mamma orkade inte med situationen och lämnade familjen. Som om inte det vore nog förlorade dessutom Veronica alla sina vänner när hon valde att stå på sin pappas sida. Hennes jämnåriga frös ute henne, speciellt 09:orna, men Veronica hade bestämt sig för att inte låta sig påverkas av hur folk behandlade henne och beslöt sig för att gå på en fest hos Shelly Pomroy. Något hon sedan skulle ångra.

På festen blir hon bjuden på ett glas dricka, rom och cola - och GHB. Veronica hade ingen aning om att drinken var drogad eller vem som drogat den. Hon drack ur glaset och minns sedan inget mer av den kvällen. Nästa morgon när hon vaknade upptäckte hon sina trosor på golvet - hon hade blivit våldtagen. Veronica anmälde våldtäkten för sheriff Lamb, som inte trodde henne och inte var intresserad av att utreda fallet. Veronica berättade inte för Keith om det som hänt, hon visste inte hur han skulle reagera eller hantera den situationen.

Vem gav Veronica den drogade drinken? Vem våldtog henne? Veronica har inga minnen från festen, hur ska hon kunna lösa mysteriet? Det är heller inte ett mysterium som Veronica aktivt undersöker, inte förrän hon snubblar över ny information om natten hon drogades och våldtogs börjar hon leta reda på sanningen.

Hon frågar runt bland alla 09:or som var på festen och sakta men säkert kommer det fram allt fler detaljer, och även om allas berättelser skiljer sig något åt lyckas Veroncia komma fram till vem som var i rummet med henne och hon konfrontrerar honom. Det visar sig att hon och Duncan hade sex den kvällen, men Duncan säger att det inte var en våldtäkt. De var båda drogade och de var båda med på det. Anledningen till att Duncan sedan lämnde henne där i rummet var för han insåg vad han hade gjort... han visste om att Veronica var hans syster, för det hade Celeste berättat för honom. Det var också därför han hade gjort slut med Veronica precis för Lilly mördades och han hade försökt glömma henne, men det gick inte. Han var fortfarande kär i Veronica.

Senare får Veronica även reda på vem det är som hade lagt GHB i hennes drink. Det hela var en olyckligt händelseförlopp, Dick hade menat att drinken skulle vara för hans flickvän Madison, men Madison ogillade att Veronica var på festen och spottade därför i drinken och gav den till henne. Duncan hade påstått att han också var drogad och Logan erkänner att det var han som gav Duncan den drinken, han ville att Duncan skulle ha roligt, något han inte sett sedan Lilly mördades.

Det hela var egentligen inte någon våldtäkt, men det skuggas ändå av att Veronica trodde det i ett och ett halvt år och att Duncan trodde sig veta att de var syskon, något Veronica var helt ovetande om vid den tidpunkten. Sedan dess har det kommit fram att Keith är Veronicas pappa och att Veronica och Duncan inte är syskon.

När det ett år senare kommer fram att Veronica har klamydia dras våldtäkten upp igen. Det visar sig att Cassidy ljög för henne när han sa att han inte rört henne på festen. Cassidy hade fått klamydia av Woody Goodman, hans baseballtränare, som sexuellt utnyttjade flera av spelarna i laget.

Ledtrådar om vem som är skyldig
Veronica undersöker inte aktivt vem som är skyldig till våldtäkten, men ibland dyker det upp ledtrådar ändå. Här nedan kan du läsa en sammanfattning om de viktiga detaljer som händer angående mysteriet i de olika avsnitten.
101 - Pilot
Veronica valde att stå på sin pappas sida och förlorade alla sina vänner, men hon går ändå till Shelly Pomroys fest för att bevisa att deras behandling inte biter på henne.
Veronica får ett glas dricka, det innehåller även GHB. Hon har ingen aning om vem som drogat henne.
När Veronica nästa morgon vaknar upptäcker hon att hon blivit våldtagen (och förlorat sin oskuld).
Veronica anmäler våldtäkten till sheriff Lamb, men han hånar bara henne och vägrar undersöka fallet.
104 - The Wrath of Con
Under Homecoming-dansen 2003 berättar Veronica för Duncan, Lilly och Logan att hon är oskuld.
110 - An Echolls Family Christmas
Logan använde ordet "oskuld" för att beskriva Veronica.
120 - M.A.D.
När Veronica försöker hjälpa sin klasskompis Carmen med att bli av med en pinsam video upptäcker hon att den är filmad på festen då hon drogades och blev våldtagen.
Carmen minns heller inget från den kvällen och Veronica får reda på från Carmens pojkvän att den GHB han gett Carmen kom från Logan.
121 - A Trip to the Dentist
Logan, Sean och Luke skaffade flytande X i Tijuana, de planerade att använda det på en rave-fest. Luke gav sin GHB till Dick Casablancas, Dick skulle dela den med sin flickvän Madison Sinclair.
På festen såg Meg hur ett antal killar, en av dem Logan, gjorde body shots på en avdäckad Veronica. Hon ville hjälpa till men såg hur någon kom och hjälpte Veronica från situationen.
Madison Sinclair påstår att Veronica hånglade med flera av killarna på festen, bland annat hennes pojkvän Dick och även Casey. Madison vandaliserade Veronicas bil och skrev "hora" på bakrutan som hämnd.
Casey däremot påstår att Dick var den som ville hångla med Veronica och att Dick och Sean senare hällde i Veronica mer sprit och försökte får henne att hångla med Shelly Pomroy.
Sean säger att Dick bar in Veronica i ett gästsovrum, något Beaver bekräftar. Beaver svär att han inte rörde Veronica, han lämnade rummet när han behövde kräkas. Han kräktes på Carrie Bishops skor och när Veronica frågar Carrie om vad som hände säger hon att hon såg Duncan i sovrummet med Veronica och att han höll på att klä av henne.
Veronica konfronterar Duncan och han säger att det var något de båda ville även om de båda var väldigt påverkade, det var inte en våldtäkt. Anledningen till att han lämnade Veronica ensam i rummet var för han insåg vad han hade gjort, Celeste hade före mordet på Lilly berättat för honom att Veronica var hans syster.
Veronica får reda på att Madison gav henne sin drink, en drink Dick lagt GHB i, och det var så Veronica drogades. Logan berättar för Veronica att han gav Duncan en drink med GHB för han ville att Duncan skulle ha kul på festen och nu känner han sig skyldig till allt som hände.
122 - Leave It to Beaver
Det DNA-test Keith gjort visar att han är Veronicas biologiska pappa. Veronica berättar för Duncan att de inte är syskon.
220 - Look Who's Stalking
Veronica får reda på att hon har klamydia. Doktorn säger att hon kan ha haft det i flera år.
221 - Happy Go Lucky
I en ljudfil skickad till Woody Goodman som utpressning pratar tre killar om att de har blivit sexuellt utnyttjade av Woody när de tränade med hans baseballag. Två av killarna, båda döda i busskraschen, vill göra det allmänt känt vad Woody har utsatt dem för. Den tredje rösten har suddats ut.
222 - Not Pictured
Veronica får reda på att Woody Goodman hade klamydia och när hon lyckas identifiera alla spelare i baseballaget killarna från inspelningen var med i upptäcker hon att den tredje personen, vars röst var utsuddad, är Cassidy. Veronica inser att det var från Cassidy hon fått klamydia när han våldtog henne på Shelly Pomroys fest.
 
Mysterier
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
» Säsong 3 (2006-2007)
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan