Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Om serien
Här hittar du all information om serien. Info om serien, karaktärerna, skådespelarna, tittarsiffror och en avsnittsguide. Använd menyn till höger för att välja bland de olika kategorierna.
Serieintroduktion
Veronica Mars tillhörde de populära på sin high school i Neptune, södra Kalifornien. Hon tillhörde inte de rika i staden, kallade 09:or, men hennes liv verkade perfekt; pappa Keith var sheriff, hon hade sin familj, en bästa vän och hon var tillsammans med Duncan Kane, son till billionären Jake Kane, en av de mest inflytelserika männen i Neptune. Men en dag förändrades allt.

För ett år sedan hittades Veronicas bästa vän Lilly Kane mördad och när Veronicas pappa anklagade Lillys pappa Jake Kane för mordet vände sig alla i staden emot familjen Mars. När sedan en annan man erkände mordet på Lilly avsattes Keith som sheriff och Veronicas mamma kunde inte längre klara av situationen och lämnade dem. Någon vecka tidigare hade dessutom Duncan gjort slut med Veronica och när hon valde att stå på sin pappas sida förlorade hon alla vänner i skolan.

Med sitt gamla liv helt förstört navigerar nu Veronica mellan att klara av skolan och sitt extraknäck på Keiths privata detektivbyrå. Dessutom hinner hon även med att försöka lösa fall åt elever och hämnas på gamla fiender, samtidigt hon fortsätter att undersöka mordet på sin Lilly, för varken Veronica eller Keith tror rätt person sitter i fängelse för brottet. Eller hade hennes pappa helt fel?
Bakom serien
Serien är skapad av Rob Thomas, började visas i USA hösten 2004 och fick under sin första säsong väldigt bra kritik i medierna och listas ofta som en av de allra bästa nya serierna. Trots att tittarsiffrorna på UPN, där serien visas, inte har varit de bästa förnyades serien för en andra säsong, mycket tack vare en stark och trogen fanbase. Under den andra säsongen har den bra kritiken i medierna fortsatt, men hurvida det blir en tredje säsong är ännu inte avgjort.

Veronica Mars är en dramaserie med en stark ung tjej i huvudrollen. Serien har jämförts med bl a Buffy the Vampire Slayer delvis pga det, men även för den starka dialogen, karaktärerna och humorn som präglar serien. Något övernaturligt finns dock inte i serien, Veronica är en streetsmart tjej som löser problem med huvudet, inte händerna. Den kan även beskrivas som Nancy Drew-inspirerad med starka toner av film noir, en serie som verkligen sticker ut från mängden.

Om Rob Thomas
Namn: Rob Thomas
Födelsedag: 15 augusti 1965
Födelseplats: Sunnyside, Washington, USA

Rob Thomas föddes i Washington den 15 augusti 1965. Han flyttade till Texas 1975 och tog studenten från San Marcos High School 1983 och sedan även från University of Texas i Austin 1987. Han lärde ut journalistik till high school-elever från och med 1988 och fem år framåt. Rob jobbade en tid för Channel One som är en nyhetskanal i Los Angeles, riktad till ungdomar. Samtidigt började han skriva sin första novell "Rat Saw God" som köptes upp tillsammans med hans andra novell "Slave Day" av Simon & Schuster. År 1997 började han arbeta med Dawsons Creek och 1998 köpte ABC upp Thomas serie "Cupid", som inte blev speciellt långlivad. UPN bestämde sig för att köpa upp Thomas serie Veronica Mars år 2004. Den 24 Mars 2005 fick Thomas en dotter med Katie Orr, dottern fick namnet Greta Mae. Han och Katie har senare gift sig.
 
Om serien
Nästa avsnitt SVT
SVT har visat klart alla 3 säsonger av Veronica Mars. Det finns inga fler avsnitt av serien och det kommer inte spelas in några nya. Serien är nedlagd i USA.
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan