Nyheter Om serien Avsnittsguide Mysterier Media Galleri Extra Webb Forum
Om serien: Karaktärer säsong 1
Här hittar du all information om karaktärerna i serien. Använd menyn till höger för att välja en säsong och under det listas de olika karaktärerna.
Veronica Mars 
Veronica Mars
Life's tough. She's tougher. Förra året levde Veronica Mars ett helt vanligt liv – hon hade en pojkvän, många vänner och en mamma som gjorde frukost åt henne. Men allt det förändrades.

En dag gjorde hennes pojkvän Duncan Kane slut med henne, helt utan förvarning. Men det var bara början. Någon vecka senare blir hennes bästa bästa kompis, och Duncans syster, Lilly Kane, brutalt mördad. Vidare så lämnar hennes mamma Lianne Veronica och pappa Keith Mars ensamma i Neptune. Och som om inte det vore nog blir Veronica drogad och våldtagen på en fest.

För vilken vanlig människa som helst skulle allt det här vara för mycket för att hantera. Men Veronica är ingen vanlig tonårstjej – hon väljer att inte ge upp, klippa håret, och tuffa till sig för att bli den fantastiska privatdeckaren vi alla älskar.

Veronica Mars spelas av Kristen Bell.
Keith Mars 
Keith Mars
Keith Mars var sheriff i Neptune när Lilly Kane mördades och det var han som ledde utredningen. Av någon anledning anklagade Keith Lillys far, Jake Kane, för mordet men det fanns inga riktiga bevis för detta. Jake var dessutom populär i staden och Keith röstades snart bort från sheriff-posten. En dryg månad efter det lämnade hans fru Lianne honom. Keith har sen dess öppnat en privatdektektivbyrå, Mars Investigations, och försörjer familjen på det sättet.

Keith Mars spelas av Enrico Colantoni.
Wallace Fennel 
Wallace Fennel
Wallace Fennel är nyinflyttad i Neptune och kommer nog aldrig att glömma sin första dag på Neptune High. Han blev fasttejpad naken på en flaggstång omringad av skrattande elever. Veronica Mars var den som hjälpte honom ner och efter det blev de kompisar.
Numera jobbar Wallace på skolans kontor, något som ofta kommer till hands för Veronica.

Wallace Fennel spelas av Percy Daggs III.
Duncan Kane 
Duncan Kane
Duncan var Veronicas pojkvän. Men en dag, utan förklaring, gjorde han slut. Mordet på hans syster Lilly förändrade Duncan. Han är som en skugga av sitt forna sig – nedstämd och menlös. Han är fortfarande bästa kompis med Logan Echolls och ledaren av 09-gänget som styr på Neptune High.

Duncan Kane spelas av Teddy Dunn.
Logan Echolls 
Logan Echolls
"Every school has an obligatory psychotic jackass. He's ours."
Logan Echolls, son till filmstjärnan Aaron Echolls, och Veronica Mars brukade vara vänner. De dejtade varandras bästa kompisar – Lilly och Duncan Kane. Men när Lilly blev mördad förändrades det. Att Veronica stod vid sin pappas sida när han anklagade Lillys far för mordet såg Logan som ett stort svek. Logan och Veronica är inte vänner längre – snarare tvärtom; Logan ser alltid till att göra livet i skolan svårare för Veronica.

Logan Echolls spelas av Jason Dohring.
Eli "Weevil" Navarro 
Eli "Weevil" Navarro
Eli "Weevil" Navarro är seriens bad boy. Han är ledaren för Neptues motorcykelklubb, tatuerad och har läderjacka. Tuff på utsidan, men med ett varmt hjärta.

Veronica hjälpte Weevil när han riskerade att hamna i ungdomsfängelset och han har även hjälpt henne ur knipor. De är inte direkt vänner, men de har ett gott öga till varandra.

Eli "Weevil" Navarro spelas av Francis Capra.
 
Om serien
Karaktärerna
» Säsong 1 (2004-2005)
» Säsong 2 (2005-2006)
Säsong 1
Övriga karaktärer
Kalender
7 feb: Repris av säsong 3 börjar på SVT2 (301)
14 feb: Avsnitt 302 på SVT2
18 feb: Säsong 3 på DVD med svensk text
21 feb: Avsnitt 303 på SVT2
28 feb: Avsnitt 304 på SVT2
7 mars: Avsnitt 305 på SVT2
14 mars: Avsnitt 306 på SVT2

Har du tips på någon kommande VM-händelse? Skicka ett mail.
Forum
VM.se är en del av Tv-land där du hittar ett stort forum att diskutera Veronica Mars med andra fans.
» Veronica Mars-forumet
Kontakt
E-post:
Eller skriv en kommentar på:
» Meddelandetavlan